Middagstips
Jag gjorde en god köttfärspaj till middag igår!

3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca1 msk olja
1 burk champinjonjer
450 g köttfärs
3 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
Salt och peppar
2 ägg
50 g riven hushållsost
50 g riven västerbottenost
En skvätt grädde (ca 2-3 msk)
Körsbärstomater efter smak och tycke
Blanda ner smöret i mjölet, finfördela med fingrarna (går säkert bra i matberedare också). Häll i vattnet och knåda till en deg. Låt vila kallt i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka löken, krossa och hacka vitlöken. Fräs i olja tillsammans med champinjonerna. Lägg i köttfärsen och stek till den fått fin färg. På med tomatpuré, dijonsenap och smaka av med salt och peppar.
Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga degen och förgrädda 10 minuter. Jag lägger "korvar" av aluminiumfolie längs kanterna så de inte ska glida ner.
Blanda 2 ägg med den rivna osten och en skvätt grädde.
Lägg köttfärsen i pajskalet, lägg på halva körsbärstomater och toppa med ostsmeten. In i ugnen ca 25 minuter När pajen fått fin färg kan man lägga aluminiumfolie ovanpå för att undvika att den bränns.
Servera gärna med en sallad, tex på någon god bladsallad, avocado, paprika och fetaost toppat med balsamicokräm!