evigajag.blogg.se

Om min vardag, där jag lever familjeliv med make och son, bakar, äter, tränar, shoppar och mycket annat!

Nyårstankar och kräkningar

Publicerad 2013-12-31 11:28:21 i Allmänt, Nyår, Sjukdom,

Dagen började inte så bra då Lillfisen kräktes ner hela sig och sängen. Han kräktes 2 gånger till på kort tid, men har nu lyckats äta 2 gånger utan att det kommit upp igen. Håller tummarna för att det var något tillfälligt!
 
Varje nyår brukar jag tänka tillbaka på vad som egentligen har hänt under året som gått. 2013 har varit ett speciellt, spännande och jobbigt år. Det började med sjukdom, oro och stress. Fick veta att jag var gravid och vilken lycka! Gick adoptionskurs och väntade spänt på att se om barnet skulle klara de kritiska 12 veckorna! Resten av våren var ungefär lika känns det som, mer oro och nervositet. Mådde inte så bra under graviditeten,  med foglossning och allmän sjuk-känsla. Och förstås viktuppgång och väldig vätskesamling. Oro över framtiden, föräldraledigheten och jobbsituationen. Sedan kom sommaren med havandeskapsförgiftning,  akutsnitt och sjukhusvistelse. Otroligt varm och fin sommar, som vi såg genom sjukhusfönstren. Oro över hur Lillfisen mådde och hemlängtan! Sedan hösten, föräldraledigheten och allt det innebär. Sömnlöshet, mysstunder, underbara leenden, bebisjoller, blöjbyten och mammavardag. Många härliga midagar med mina föräldrar, mycket kärlek och omtanke från vänner och familj, dop, jul och nyår. Säkert glömmer jag mycket nu, men så känns mitt 2013 i alla fall. :)
 
Annars har jag funderat över det där med nyårslöften. Jag har sedan några år tillbaka insett att mitt liv har plats för max 5 "tårtbitar". Om jag försöker klämma in fler så lyckas jag inte få ihop det och allt rasar... 2014 får de tårtbitarna bli Lillfisen och maken, ego, träning, huset och jobbjakt/jobb. Och inom de områdena är mina mål:
* Att vara en så bra mamma jag bara kan till Lillfisen, älska honom, stötta honom, uppmuntra hans utveckling och ge honom de bästa möjliga förutsättningarna i livet!
* Att visa maken hur mycket jag älskar honom! Ge honom tid och uppmärksamhet, och ge oss tid tillsammans!
*Att ge mig själv egentid ibland. Läsa böcker, se filmer och framför allt umgås med mina vänner!
* Tycka om mig själv! Oavsett hur jag ser ut! 
* Fota mycket, och se till att själv vara med på mycket foton!
* Hålla i träningen. Målet är att få in en rutin med minst 2 träningspass/vecka. Mer konkret vill jag kunna göra minst 10 vanliga armhävningar och 10 smala tricepsarmhävningar.  Vill även kunna springa minst 5 km utan att svimma av utmattning!  :)
* Jag ska börja äta bättre. Tillsammans med träningen ska det förhoppningsvis göra att jag går ner i vikt. Vill i första hand bli av med mammakilona, men även dörefter finns en hel del som gärna får försvinna! 
* Jag ska inte tokfokusera på vikten!  Jag ska träna och äta för att må bra, inte för siffror!
* Fortsätta jobba med huset, och pappa maken att jobba. Nästa projekt är Lillfisens rum. Vi får ta det lite i taget, och se till att göra klart allt innan vi fortsätter med nästa rum!
* Hålla utkik och söka jobb som verkar intressanta och är inom rimligt avstånd.
* Vara nöjd och göra det bästa av situationen,  oavsett om jag är mammaledig, jobbsr och pendlar till Ö-vik eller jobbar någon annan stans! 
 
Jag ska försöka se till att 2014 blir ett må-bra-år! Dela gärna med er om vad har ni för nyårstankar? 

Om

Min profilbild

Eva

En nybliven mamma vars vardag är full med med familjeliv, bakning, matlagning, träning, underhållning och en massa annat!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela